Wie zijn we?

De Ikkan Karateclub Turnhout is een aan het door Sport Vlaanderen erkende Karate Vlaanderen aangesloten karateclub, horend tot de JKA Vlaanderen leerschool, en onze graden zijn dan ook officiële JKA graden (Japan Karate Association). Ikkan werd opgericht in september 2000. De club is erkend door de Turnhoutse sportraad.

In de club wordt de shotokan karatestijl onderwezen. Dit is de oorspronkelijke, traditionele karatestijl, waar de meeste andere stijlen van zijn afgeleid. De accenten in deze stijl liggen op techniek en controle.

Ga naar top

Onze doelgroep

Ikkan tracht de recreatieve sporter te bereiken (we nemen ook deel aan competities, maar dat is op vrijwillige basis) en is zeer gezinsvriendelijk opgevat. Kinderen en volwassenen trainen op dezelfde tijden zodat het voor gezinnen makkelijker is samen te komen sporten. We hebben dan ook speciale gezinstarieven waar het lidgeld betreft. Verder is iedereen welkom, ongeacht leeftijd (hoewel we een minimum van 6 jaar hanteren), geslacht, ras, of overtuiging.

Onze trainingen gaan door in een informele, familiale en ontspannen sfeer, want het is onze betrachting iedereen een leuke ervaring te laten hebben met karate.

Dit betekent evenwel niet dat we onze sport niet serieus nemen. Onze club leverde al verschillende provinciale jeugdkampioenen op in de loop van z’n bestaan. De sfeer mag dan wel ontspannen zijn, de trainingen zelf kunnen sportief best wel inspannend zijn. Het interessante in dit opzicht is dat karate in groepsverband wordt beoefend, maar toch iedereen op een zijn eigen individuele manier kan trainen.

Ga naar top